sunnuntai 22. toukokuuta 2016

Sulhon puku

Ihastelin jo häiden suunnittelun alussa erilaisia sinisiä miesten pukuja ja yritin suostutella sulhoa ainakin kokeilemaan sinistä. Aluksi sulho ei oikein syttynyt tälle idealla, mutta kun olin näyttänyt kuvia sinisistä puvuista, lupasi hän ainakin kokeilla. Tässä vaiheessa hänellä oli kuitenkin mielessä myös harmaa puku, joka olisi varmasti myös näyttänyt hyvältä hänen päällään.


Kävimme Sokoksella ja Kekäleessä sovittamassa pukuja, sillä sulho halusi ostaa puvun itselleen, jotta voisi käyttää sitä myöhemminkin. Sulho oli päättänyt, että hän haluaa kolmiosaisen puvun eli housujen ja takin lisäksi pitäisi löytää pukuun kuuluva liivi. Sokoksella oli oikein hyvä palvelu, mutta valitettavasti pukuja ei löytynyt liiveillä. Lisäksi monet puvut myytiin pakettina eli tietyn kokoiseen takkiin kuului tietyn kokoinen housu. Tämä osoittautui haasteeksi, sillä sulho olisi tarvinut eri setin housut kuin takki oli. 

Kekäleessä törmäsimme samaan asiaan kuin Sokoksessa eli liivejä ei pahemmin ollut ja housut ja takit myytiin pakettina. Lisäksi hieman häiritsi se, että myyjä yritti myydä housuja, jotka eivät todellakaan istuneet sulholle. Itselleni jäi tästä hieman huono maku. Lisäksi ihmetytti se, että myyjä puhui lähinnä minulle, vaikka sulhohan sitä pukua oli ostamassa. 

Sulho oli melko turhautunut näiden kahden sovitusreissun jälkeen ja oli jo sitä mieltä, ettei pukua varmasti löyty mistään. Netissä selailun jälkeen päätimme, että lähdemme pukuostoksille Helsinkiin. Katsoimme valmiiksi, että menisimme käymään Turon lippulaivamyymälässä, Tiger of Swedenin myymälässä ja ehkä myös Stockmannilla. 

Ensimmäisenä menimme käymään Turon myymälässä. Sulhoa tultiin heti palvelemaan ja sulhon kuvailujen jälkeen tarjottiin sovitukseen pukua, johon löytyi myös liivi. Takki ja housut valittiin täysin sen mukaan millaiset koot sulhon vartalolle sopi. Myyjät olivat todella ammattitaitoisia ja puku näytti todella hyvältä sulholla. Puku laitettiin varaukseen, sillä halusimme käydä vielä katsomassa muiden liikkeiden tarjontaa. 

Kuva sovituksesta Turon myymälässä (puvun sävy ei ole noin tumma)

Kuva hieman huono, mutta tässä näkyy puvun oikea sävy

Seuraavaksi kävelimme sisään Tiger of Swedenin myymälään Kamppiin, jossa sulhoa tuli palvelemaan nuori nainen. Sulho kertoi mitä haki ja myyjä sanoi heti, ettei kovin monesta puvusta saa housuja ja takkia erikseen vaan että lähes kaikki puvut myydään settinä. Hän toi muutaman puvun sulholle sovitettavaksi ja lähti kassalle. Emme olleet kovin vakuuttuneita tässä vaiheessa, mutta ajattelin, että myyjä vielä palaa kunhan sulholla on jokin puvuista päällä. No eihän siinä niin käynyt ja palvelu jäi kyllä todella vajaaksi. Tässä vaiheessa sulho oli sitä mieltä, että on aika lähteä enkä hänen ajatustaan vastustanut. Jotenkin Tiger of Swedenin liikkeestä jäi sellainen maku, ettei myyjää vähempää kiinnostanut auttaa asiakasta valinnassa.

Kävelimme takaisin Turon liikkeeseen ja sulho osti puvun, jota oli sovittanut puolisen tuntia aikaisemmin. Puku laitettiin vielä kertaalleen päälle ja myyjä laittoi merkit housujen lyhennyksestä. Noin viikon päästä sulho kävi hakemassa puvun kotiin, kun housut olivat tulleet lyhennyksestä. Olemme kyllä todella tyytyväisiä pukuun! Lisäksi liikkeestä jäi todella hyvä kuva ja uskon, että sulho asioisi Turon liikkeessä mielellään uudestaankin.

Onko muilla ollut sulhasen puvun hankinnassa haasteita?

Ps. Voisin esitellä myöhemmin sulhasen asusteet. Vielä olisi kenkien ja vyön hommaaminen edessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti