tiistai 5. huhtikuuta 2016

Hääkakun valinta - ei mikään piece of cake

Emme osanneet päättää pitopalvelun kanssa neuvotellessamme vielä hääkakun suhteen mitään. Pitopalvelu kertoi meille, että he ovat valmiit tekemään juuri sellaisen kakun, jonka haluamme. He olivat kuulma harjoitelleet hieman aiemmin juuri heille täysin uudenlaista kakkua, jota eräs pariskunta oli erityisesti toivonut häihinsä. Olenkin nyt hieman pohtinut millaisen kakun haluaisin häihimme. Olen itse ollut melko kova leipomaan jossain vaiheessa, ja sen vuoksi olen melko tarkka kakun suhteen.

En yleensä tykkää kovin paljon pitopalveluiden tekemistä täytekakuista. Ne ovat usein hieman kuivia omana makuuni. Lisäksi täytekakun kanssa haasteena on lämpöisen ilman sattuessa kermapursotusten pysyminen enkä missään nimessä halua kakkuun sokerikuorrutusta (liian makeaa). Kermakakku on muutenkin jollakin tavalla ehkä hieman raskas valinta (ehkä myös turhan perinteinen).

Olenkin pohtinut erilaisia moussekakkuja. Juhlatilalla on oma kakkuteline, johon kakut saisi kauniisti esille. Haluaisin, että kakku on samaan aikaan raikas, mutta tarpeeksi makea.

Tässä olisi hieman makuvaihtoehtoja, joita olen pohtinut:

- Vadelma-valkosuklaa (valkosuklaamousse, vadelmamousse ja vadelmakiille)
- Mansikka-suklaa (suklaamousse, mansikkamousse mansikkapaloilla, suklainen pohja)
- Raparperi-masikka-valkosuklaa (valkosuklaamousse, raparperi-mansikkamousse, mansikkakiille)
Kakun koristelu onkin sitten vielä oma juttunsa. En halua hääkakkuun perinteistä kakkukoristetta (siis sellaista nukkepariskuntaa), mutta jotakin ideoita olen jo pohtinut. Valmiina en ole vielä löytänyt täydellistä koristetta, joten ehkäpä askartelen jonkinlaisen koristeen.

Mikä kakku sinua mielyttäisi eniten mainitsemistani vaihtoehdoista? Entä millainen kakku teille on tulossa?


Ps. En suosittele miettimään kakkuja juuri silloin, kun päättänyt ryhdistäytyä ja päästä sokerikoukusta eroon, terveisin "haluan kakkua heti" ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti