tiistai 8. syyskuuta 2015

Pitopalvelut

Pari viikkoa sitten sulhon kanssa ryhdistäydyttiin näissä hääjärjestelyissä ja lähetettiin suunnilleen kymmnelle pitopalvelulle sähköpostilla tarjouspyyntöjä. Mitään tarkkoja toivomuksia ruoan suhteen ei vielä tässä vaiheessa meillä ollut vaan ajattelin, että on kiinnostavaa kuulla mitä pitopalvelut tarjoavat. Kysyimme kuitenkin pitopalveluilta heti myös astioista ja tarjoilijoista.


Olimme melko hämmentyneitä siitä, että osa pitopalveluista ei vastannut mitään sähköposteihin. Muutenkin oli jännä huomata kuinka erilaisia vastauksia eri pitopalveluilta tuli. Osa pitopalveluista oli selvästi jumahtanut johonkin 90-luvun alkupuolelle eikä ehdotetut menut miellyttäneet kovin paljon. Eräs pitopalvelu esimerkiksi ehdotti yhdeksi salaatiksi pastamajoneesisalaattia, johon totesin, että se on ehkä turhan tuhtia alkukesän häihin. Pitopalvelun pitäjä ei tähän kuitenkaan osannut ehdottaa mitään muuta tilalle vaan lopulta suunnitelmaan päätyi tämä salaatti. Jätettiin tämä vaihtoehto heti ulos tarjouskilpailusta, kun astuttiin ulos pitopalvelun tiloissa.

Lopulta päädyimme hinnan, menuehdotusten ja saadun palvelun perusteella kahteen eri vaihtoehtoon, joita tutkimme vielä yhdessä kaasojen ja bestmanien kanssa. Mielestäni on tärkeää, että pitopalvelu on valmis joustamaan ehdotetuista menuista ja muuttamaan tarvittaessa niitä asiakkaan haluamaan suuntaan. Lopullisen päätöksen teimme sulhon kanssa eilen ja lähetimme valitsemallemme pitopalvelulle sähköpostia. Toivon mukaan pääsemme tässä lähiaikoina juttelemaan vielä menusta ihan kasvokkain pitopalvelun omistajan kanssa.


Ruokapuoli alkaa olla kuitenkin melko selvä, mutta vielä harkitsen sekä hääkakun että iltapalan kanssa. En haluaisi itse perinteistä kermakakkua, mutta en vielä tiedä mitä sen sijaan haluaisin. Iltapalalle isäni haluaisi tehdä superherkullisia karjalanpiirakoita, mutta jotain muuta syömistä iltapalalle niiden lisäksi pitäisi pitopalvelun kanssa sopia.


Suosittelen kyllä kaikille pitopalveluiden kilpailuttamista, sillä hintaerot oli melko huimia ja kilpailutusprosessin aikana huomasi suuria eroja palvelun laadussa!

Nyt vielä pitäisi pohtia hääkakkua ja iltapalaa. Millainen kakku olisi hyvä? Entä mitä iltapalalle karjalanpiirakoiden lisäksi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti